Et studie med positive ringvirkninger

Prosesslederstudiet bidro til at det ble klarere for meg hvordan grupper kan sveises sammen og overgå seg selv!

Kjenner du følelsen av å være takknemlig og tilfreds etter å ha gjort et oppdrag? Husker du sist du gjorde noe sammen med kollegaer som engasjerte deg, opplevdes meningsfullt og som du mestret? Da har du trolig prestert godt. Kanskje over all forventning? Psykolog Martin Seligman betegner det som perma. Begrepet er en samlebetegnelse for positive følelser, engasjement (flow), positive relasjoner, mening (som i opplevelsen av å være del av noe større enn seg selv), og accomplishment (mestring). På prosesslederstudiet har jeg erfart hvordan gode samlinger med bruk av et utvalg metoder og verktøy kan skape perma med positive ringvirkninger.

Ringvirkningene

Med utgangspunkt i teoretiske tilnærminger til prosessledelse, har vi gjennom samlingene fått både faglig innsikt og praktisk øvelse i hvordan vi kan styrke vår kompetanse i å lede både små og store prosesser. Jeg var full av inspirasjon og motivasjon da vi avsluttet første samling. Det hadde vært en inspirerende samling med engasjerte mennesker, og motiverende å lære nye metoder. Jeg kom tilbake på jobb med bedre forståelse av hva som styrker gode møter, og øvelse i hvordan man kan tilrettelegge for at det skjer i praksis. Verktøykassa ble godt mottatt av min kollega da vi skulle i gang med planlegging av et seminar. ”Studiet ditt har virkelig gode ringvirkninger”, kommenterte han.

Om å knekke koden

På seminardagen var vi samstemte og hadde klart for oss hvordan og hvorfor vi ville gjøre det slik vi hadde planlagt. Deltakerne ble trukket inn i en arena hvor vi brukte metoder som ga mulighet til å bli kjent på tvers, de fikk bruke sine ressurser til å løse nye utfordringer, og ikke minst skapte prosessen rom hvor de fikk reflektere over hvorfor de ønsket forløpet som ble lagt opp. Prosessflyten og verktøyene kunne blitt presentert og evaluert i detalj, men noe teori må oppleves i praksis for å forstå hvilken næring som ligger mellom linjene. Etter endt seminar utbrøt en av deltakerne; ”Jeg har vært på hundrevis av seminarer om dette temaet før, men nå føler jeg at vi knakk koden!” I all beskjedenhet satt kollegaen min og jeg stor pris på tilbakemeldingen. Dette ga perma både for oss alle. Dette var ringvirkninger takket være nyttig læring og erfaring fra prosesslederstudiet.

Skrevet av Caroline Bækkelund Ellingsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s