En uke hos Lent

Som masterstudent ved pedagogikkstudiet på Universitetet i Oslo, har jeg gjennom flere år blitt utfordret til å tenke kritisk og reflektere rundt teorier, modeller og metoder. Vi, pedagogikkstudentene, har lest litteratur som har fokus på hvordan mennesket lærer, blir motivert og hvordan tilrettelegge for økt kompetanseutnyttelse. Konklusjonen er ofte den samme. Læring er komplekse prosesser, og det er viktig å tilpasse hver enkelt situasjon i praksis. Som første praksisperiode i min studiekarrière var forventningen store. Hvordan skal teoriene tilpasses? Forventningen var at Lent kunne vise meg eksempler på dette. Endelig skulle jeg få mange og gode eksempler på hvordan teorien kan benyttes i praksis.

Det første møte

De hadde ventet på oss. Vi ble møtt med åpne armer og mange oppgaver, både store og små. Jeg opplevde en tillit og et autentisk tro på at vi som studenter har noe å komme med. Allerede dag én fikk vi være med på personalmøte, hvor vi ble inkludert og spurt om våre tanker og innspill til ulike spørsmål. I utgangspunktet tenkte jeg: ”hva har jeg å komme med?” Jeg hadde nettopp kommet. Det var min første dag. Lent gjennomsyrer sin tro på positiv psykologi og styrkebaserte metoder gjennom måten de møter mennesker på. De er hver og en rollemodeller for den teorien og styrkebaserte tilnærmingen som de står for. Selv om vi knapt hadde vært praksisstudenter en hel dag, trodde Lent på at vi hadde noe å komme med, slik vi er. Denne praksisen er måten Lent strekker seg for å oppnå målet om å bidra til å utvikle organisasjoner som utløser det største potensialet.

Positiv psykologi

Positiv psykologi bygger på ideen om å se på hva som er tilstede de gangene en person, gruppe eller organisasjon gjør det bra. Tenk på ditt siste prosjekt som virkelig var vellykket.  Hvilke faktorer var tilstede? Dette er en omvending av hva som ofte er i fokus, som hva er problemet? Hvordan finne løsninger? Hvor ligger forbedringspotensialet? Lent tror forbedringspotensialet ligger i styrkene. Lent har fokus på styrkebasert endringsarbeid som omfatter organisasjons- og lederutvikling, prosessledelse og kurs/undervisning. Å oppsummere Lent i en kort artikkel som dette er utfordrende. Det er fordi Lent tilpasser arbeidet de gjør til hver bedrift og situasjon. Det fører med seg varierte tilnærminger på styrkebaserte arbeid. Heldigvis! Lent tilbyr blant annet etterutdanning som AI-studiet og prosessledelse, ulike kurs og konsulenttjenester. Grunnprinsippet er forløsende enkel. Likevel kan det være utfordrende i det teorien skal overføres i praksis. Lent har utarbeidet mange og nyttige verktøy, som tar utgangspunkt i teori og forskning. Verktøyene skal være til hjelp for organisasjoner, for å kunne benytte seg av teorien i praksis.

Denne uken har vært givende, og vi har blitt tatt med inn slik dere arbeider til vanlig. Jeg har erfart at styrkebasert tilnærming skaper motivasjon og det gir masse energi. En uke i Lent har gjort noe med meg. Jeg gleder meg til hver dag, for å lære noe nytt og å møte folk som har tro på at mine styrker kan bidra i en større sammenheng. Jeg ser frem til de kommende ukene vi har igjen i praksis. Jeg blir ikke mett på styrkebasert arbeid. Det er umulig, fordi det bygger meg opp og gir masse energi til å stå på videre.

Takk for åpenheten og inspirasjonen dere gir meg, og alle andre dere møter gjennom deres arbeid.

Av Hanne Wigemyr, praksisstudent hos Lent

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s