Prosjektledelse og fremtidsrettet ledelse
Dette er et innblikk i den avsluttende dagen i den første av til sammen seks samlinger. Dagen startet med to foredrag med temaer av interesse for deltakerne. Martin Eia-Revheim holdt et engasjerende foredrag om sine egne erfaringer som prosjektleder. Martin har lang erfaring med prosjektledelse, blant annet som tidligere orkestersjef i KORK og som etablerer og eier av klubbscenen Blå i Oslo. I dag jobber Martin med Sparebankstiftelsen og et større prosjekt med et kommende kulturhus i Oslo sentrum – Sentralen. Med åpenhet og humor inviterte han til refleksjon over egen praksis, som førte til en diskusjon rundt hvordan bevissthet om sterke og svake sider kan brukes på en konstruktiv måte.
Neste foredragsholder var Eirik F. Øverland. Eirik er samfunnsviter med teknologiutdanning og jobber med fremtidsforskning i flere fora. Hans foredrag handlet om perspektiver på fremtidsledelse og hvordan man kan kjenne seg tryggere i ukontrollerbare omgivelser. For deltakerne på Master Class som jobber mye med uforutsette fremtids-scenarioer i sine prosjekter, var dette et relevant og spennende tema.
Dynamiske gruppeprosesser
Siste halvdel av dagen var lagt opp som gruppeprosesser med veiledning fra Lent. Kringkastingssjefen og direktørene for de forskjellige divisjonene i NRK ble invitert inn for å utveksle tanker og erfaringer sammen med deltakerne rundt hva man ønsker å ha som læringsmål for dette årets Master Class. Med deltakere fra forskjellige avdelinger ble disse prosessene en arena for kunnskapsdeling og nye ideer.
Master Class er lagt opp som en dynamisk prosess, hvor deltakerne selv er med på å legge opp agendaen. Fra forrige kull vet vi at å være en del av denne prosessen har ført til økt kunnskap om egen organisasjon og en enda bedre evne til å drive prosessledelse og prosjektledelse i henhold til best praksis i NRK. Flere fra forrige kull har ledet store kompliserte prosesser i etterkant med gode resultater. Master Class er lagt opp til at deltakerne utvikler erfaringer og kunnskap i samspill med hverandre, med veiledning fra Lent og Prosjektorganisasjonen i NRK. I prosessen brukes det flere metoder og verktøy som Lent jobber mye med, inspirert av prosesslederstudier, positiv psykologi og Appreciative Inquiry.