Lent jobber med kommunesammenslåing

IMG_6214Sandefjord, Stokke og Andebu kommune i Vestfold er de første kommunene i den pågående kommunereformen som slår seg sammen. Fra 01.01.2017 blir disse tre kommunene til nye Sandefjord kommune.

Nye Sandefjord kommune har fastsatt flere overordnede mål, blant annet å bli en av landets mest attraktive næringskommuner. Nå pågår det prosesser i hver av de nye kommunalområdene hvor en av oppgavene er å fastsette mål. Målene vil påvirke hvilke tjenester som skal leveres og hvilke prioriteringer og grep som må gjøres for å få det til. Samtidig ser kommunalledelsen den nye kommunen som en anledning til å jobbe med kultur, organisasjon, strukturer og nye måter å samhandle og jobbe på.

Lent bistår flere av kommunalområdene i disse viktige prosessene. Vår oppgave er å planlegge, designe og lede samlinger med ledere og nøkkelpersoner som skal jobbe i de nye kommunalområdene. Nye Sandefjord kommune har valgt en involverende prosess på tvers av de tre eksisterende kommunene som innbyr til å bli kjent på tvers og som er åpen nok til at beste praksis, nye idéer og smarte løsninger kan bli skapt og være med å forme den nye kommunen.

For oss i Lent er dette viktige og spennende prosesser å få være en del av. Vi er glade for å merke at vår kompetanse rundt prosessledelse og styrkebasert utviklingsarbeid er nyttig og bidrar til engasjement, involvering og utvikling av gode tjenester for innbyggerne i den nye kommunen. Samtidig får vi mye kunnskap om muligheter og utfordringer ved en kommunesammenslåing, og det kan jo bli nyttig framover.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s