Oscar har skrevet bok om sine erfaringer

Youth Experience and Positive Learning av Oscar Michael Kilua

Oscar Kilua var i fjor ett år på utveksling gjennom Fredskorpset hos Lent. Organisasjonen han jobber for i Tanzania, Tanga International Competence Center (TICC), jobber i likhet med Lent med positiv psykologi og Appreciative Inquiry. Han gir nå ut en bok som handler om hvordan bruk av positiv psykologi og AI kan påvirke Tanzaniansk ungdom og samfunnet på en styrkende måte. Boken er en håndbok inspirert både av forfatterens egne livserfaringer, og av arbeidet han gjorde her i Norge med utsatt ungdom gjennom Arbeidsinstituttet i Buskerud (AiB).

hender_lavoppl

Positiv psykologi på gruppenivå

Kilua har selv vært en del av en ungdomsgruppe hos TICC, hvor positiv psykologi og anerkjennende spørsmål bidro til gode resultater. Gruppen drev i utgangspunktet med småskala dyrking av grønnsaker for salg, men utmerket seg etter hvert i lokalsamfunnet med kunstneriske prosjekter. Erfaringen fra gruppen viser at en forankring i positiv psykologi på gruppenivå ga ungdommene motivasjon og selvtillit til å prøve seg på nye oppgaver.

Appreciative Inquiry som utgangspunkt for endring

Boken er inspirerende og motiverende. Den inneholder også spesifikke verktøy som veikart og 5D-modellen samt inspirerende historier. Forfatteren viser tro på ungdommens iboende potensiale og har en visjon om hvordan AI-tenkning hos ungdom kan endre Tanzanias fremtid på positive måter. Han har inngående kunnskap og egne erfaringer med ungdom i utsatte posisjoner i samfunnet, og evner å forklare AIs positive effekter på en intim og ærlig måte.

Youth Experience and Positive Learning er en bok for ungdom i Tanzania, men er også av interesse for alle som jobber med ungdom i utsatte situasjoner -både i Tanzania og i Norge.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s