Har du en kursholder i magen og trenger hjelp til å få den ut?

Har du noen gang vært på et kurs hvor du har tenkt: -Wow, dette var et flott kurs! Kanskje du til og med føler at du i inspirasjon svever hjem? Andre ganger har du sittet i kurslokalet, plutselig rykket til og tenkt: -Åh, hva har det blitt snakket om nå? Tankene dine har vært et helt annet sted og du har gått hjem og tenkt: -Det der kunne jeg gjort bedre! Og kanskje er det det du skal? Holde kurs selv i en intern sammenheng på jobb, eller eksternt? For en organisasjon du er med i? Og du ønsker selvsagt at det må bli et så godt kurs at folk tenker: -Wow, for et kurs når de går hjem!

Kursholderboka ”L” av Lent er ei kortfatta og lettlest håndbok om å bli en god kursholder. Den gir deg det aller viktigste stoffet du trenger, og med den mest sentrale begrunnelsen for hvorfor akkurat dette er lurt.

Boka, eller planleggingsverktøyet er bygget opp rundt «diamanten», «den didaktiske relasjonsmodellen» (Bjørndal og Lieberg, 1978). Men Lent har videreutviklet og tilpasset modellen slik at den hjelper deg å huske alt som er viktig for å forberede og holde et godt kurs. Modellen består av åtte kategorier:

  • Hensikt
  • Mål
  • Rammer
  • Kursholder
  • Deltakere
  • Metoder og læremidler
  • Innhold
  • Evaluering

Hver kategori har fått et eget kapittel i boka og gir deg en kort innføring i tenkning og planlegging. For eksempel i kapittelet «Kursholder» er du selv i fokus, og her får du bl.a. hjelp til å bli tryggere og bedre som formidler. Ønsker du å gå videre på dette og lære enda mer, kan du delta på et av våre kurs i presentasjonsteknikk.

Små fortellinger, refleksjonsspørsmål, korte oppsummeringer, illustrasjoner og plass til egne notater er gjengangere i hvert kapittel. Stoffet knyttes derfor nærmere praksis, gjør boka mer interaktiv og til et raskt oppslagsverktøy. Bakerst finner du en mengde maler for planlegging og beskrivelser av øvelser som du fritt kan bruke!

Vi ønsker deg lykke til som kursholder!

Litteratur:

Bjørndal, B. & Lieberg, S. (1978). Nye veier i didaktikken. Oslo: Aschehoug forlag.

Av Ellen Sjong

2 kommentarer om “Har du en kursholder i magen og trenger hjelp til å få den ut?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s