Praksisperiode i Lent

Det er siste dag som praksisstudenter hos Lent. I den anledning skal vi i dette blogginnlegget dele noen av våre arbeidsoppgaver og erfaringer gjennom fem uker.

Vi er to jenter som opprinnelig kommer fra masterstudiet på pedagogikk, retning Kunnskap, Utdanning og Læring (KUL) ved Universitetet i Oslo. Studiet består av to praksisperioder ala fem uker og vi var så heldige å få være hos Lent i den første perioden. Pedagogikk er et bredt studie og hos Lent har vi fått erfare hvordan det kan være å jobbe som konsulent. Det har vært en spennende reise å bli kjent med Lent fra innsiden, og vi er takknemlige for å ha blitt utsatt for et så bredt spekter av erfaringer.

Den første dagen ble vi tatt godt i mot av vår veileder Anne og fikk en rask innføring i hva Lent står for og de ulike oppgavene, samt prosjektene de holder på med. Dette var en fin og myk overgang for oss som er vant til å sitte på skolebenken. Etter hvert som dagene gikk fikk vi være med på mye forskjellig. Alt fra kursholder- og veiledningskurs til større prosjekter og seminarer. Vi fikk raskt et innblikk i Lents mangfold av tjenester – noe som også gjenspeiler menneskene som jobber der.

Da vi hadde blitt varme i trøya var det tid for å få vårt eget lille prosjekt. Dette bestod av en rekke intervjuer med tidligere deltakere av Lent sitt studie Prosesslederstudiet. Vi fikk i oppgave å sende ut mail til de aktuelle deltakerne og forberede et intervju. Dette var en utrolig fin trening for oss i forkant av masteroppgaven som skal skrives neste vår.

Etter mye frem og tilbake endte vi opp med 7 intervjuer der vi fikk mye relevant informasjon om studiet. I etterkant deltok vi på den første av flere workshops hvor målet er å se på eventuelle endringer som kan gjøres for at Prosesslederstudiet som tilbud skal bli enda bedre utbytte for deltakerne.

Vi har lært mye på kort tid, men det viktigste vi tar med oss videre er likevel en enda større interesse for pedagogikkfaget og en utvidet kunnskap om mangfoldet som ligger i det.

 

Av Iselin Glover og Mia Steen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s