Nasjonalt vitensenter for styrkebasert læring ble offisielt åpnet av kronprinsparet

Etter mange år med samarbeid og samskaping har nå endelig Lent AS og Buskerud Fylkeskommune etablert et solid utgangspunkt for videre forskning, nytenkning, kursing og utdanning innen det styrkebaserte feltet. Det unike senteret er lokalisert på Arbeidsinstituttet (AIB), en nær samarbeidspartner med Lent over lang tid. Samarbeidet mellom en fylkeskommune og et konsulentfirma er såpass unikt, at det i seg selv sier en del om viktigheten og mulighetene til senteret.

Den offisielle åpningen ble holdt 15. September hvor 135 personer som tar i bruk det styrkebaserte tenkesettet i Norge og Danmark var tilstede. Også kronprinsparet som gjennom Kronprinsparets fond er en viktig støttespiller for AIB deltok og beskrev hvordan de opplever det styrebaserte tenkesettet påvirker barn, unge og dem selv.

Dagen ble markert ved at ulike aktører som har jobbet med det styrkebaserte tenkesettet på forskjellige måter i sine virksomheter, presenterte og delte av sine erfaringer. Gjennom en guidet tur fikk alle som var tilstede muligheten til å besøke ulike prosjekter og aktiviteter der menneskers styrker og medvirkning spiller en sentral rolle. De ulike utviklingsområdene strakk seg fra ungdom som har fått en sjanse til å mestre på skolen, til jakt på gull i Røde Kors sine frivillige aktiviteter, til NRK som gjennom styrkebasert prosessledelse har tatt organisasjonen til nye høyder.

Vi er stolte over alt arbeidet som er lagt ned over flere år og vi gleder oss til å fremover spre, utvikle og inspirere enda flere personer, bedrifter og organisasjoner til å systematisk fokusere på styrker, muligheter og medvirkning.

Legg igjen en kommentar