Attraktive organisasjoner gjennom anerkjennende organisasjonsutvikling

Hvordan skape organisasjoner som får fram det beste hos sine ledere og medarbeidere? Hva skal til for at bedrifter utfører sine kjerneoppgaver på en fremragende måte som skaper gode resultater for både eiere og det samfunnet man er en del av?

I en lang periode har arbeidet med organisasjonsutvikling tatt utgangspunkt i et eller flere problemer som skal løses. Suksess blir da forstått som å finne den mest optimale løsningen på de gitte problemene. Lent har spesialisert seg på ledelse av endringsprosesser basert på en annen logikk. Vårt arbeid bygger på en styrketilnærming. Målet er å bidra til å utvikle organisasjoner som utløser det største potensialet. Vårt arbeid med organisasjonsutvikling er blant annet basert på Appreciative Inquiry (AI).

AI bygger på den enkle antagelsen at alle organisasjoner har noe som fungerer bra, og at det er disse styrkene som kan danne utgangspunktet for et arbeid for å få til positive endringer. Dette er banalt enkelt, men samtidig revolusjonerende. Vanligvis tenker man seg at et utviklingsarbeid forutsetter at man har et problem og at målet med et utviklingsarbeid er å få løst disse problemene. Med AI tenker man annerledes: Målet for utviklingsarbeid i organisasjoner bør være langt mer offensivt enn å løse problemer. Målet må være å utløse organisasjonens største potensial: Skape begeistring og entusiasme blant medarbeidere, få til fremragende (lærings)resultater og være med å skape et godt samfunn å leve i.

Som tilnærmingsmåte til personlig utvikling og endringer i organisasjoner har AI som en grunnleggende antagelse at spørsmål som bidrar til samtaler om styrker, suksesser, verdier, håp og drømmer i seg selv frambringer endringer. Man tenker seg videre at både organisasjoner og endringsarbeid i organisasjoner fungerer på sitt beste i relasjonelle prosesser der man undersøker og lærer av egen praksis på en verdsettende måte.

I samarbeid med Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV) og Arbeidsinstituttet i Buskerud tilbyr vi årsenhet (3 emner) i Appreciativ Inquiry (AI). De tre emnene gir henholdsvis 15, 15 og 30 studiepoeng. Her gis en grundig innføring i siste teori og praksis innenfor AI–feltet. Gjennom studiene vil studentene lære hvordan man kan utløse de beste potensialene hos mennesker, team og organisasjoner gjennom en styrkebasert tilnærming. Videre vil studentene få innblikk i læringsaktiviteter som er velprøvd innenfor AI gjennom innføring og trening i metoder som skaper ekte involvering.

For mer informasjon og påmelding: Ai-studier
Eller besøk Høgskolen i Buskerud og Vestfold sine sider: Ai-studier ved HBV

Sjekk også ut vårt 3-dagers kurs i AI i eksotiske Tanzania.

Bjørn Hauger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s