Unikt styrkebasert kompetansesenter arbeider med FN sine tusenårsmål i Tanga, Tanzania

Tanzania Daily News hadde denne uken et oppslag om Tanzania International Competence Centre (TICC) som etter etableringen har tatt imot over 1000 studenter fra universitet og høgskoler fra Europa (først og fremst Norge). TICC har som formål å bidra til positiv sosial utvikling i Tanzania med et særlig fokus på FN sine tusenårsmål – blant annet reduksjon av barnedødelighet, ekstrem fattigdom, og mulighet for utdannelse til alle. Norske studenter, høgskoler og universitet involveres aktivt i ulike samarbeidsprosjekter sammen med Tanzanianske myndigheter, fagfolk og lokalsamfunn.

Senteret ble etablert etter initiativ fra Sareptas as (senere Lent as) og i samarbeid med Norsk sykepleierforbund, Bjørknes Høyskole og en rekke andre norske aktører.

TICC tar i bruk Appreciative Inquiry og styrkebaserte metoder i sitt banebrytende arbeid. Det er imponerende hva man har fått til på så kort tid – uten å bruke «en krone» i bistandsmidler! Tusen takk til Ruth Nesje, Odd Lund-Isaksen og alle lokale og i internasjonale hjelpere som har stått på døgnet rundt for å få til dette.

Ønsker du å lese reportasjen fra Tanzania Daily News, klikk her.

Bjørn Hauger, Ruth Nesje

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s