Nytt alumniarbeid om TICC i gang

Mandag 16. mars var det invitert til ny Styrkedrikk hos Lent, denne gangen med utgangspunkt i Lents Fredskorps-samarbeid med et kompetansesenter i Tanzania, Tanga International Competence Center (TICC). Målet med kvelden var å få i gang et alumninettverk, både til støtte for de som i fremtiden reiser til TICC og for de som har kommet hjem og ønsker å fortsette å være engasjert i TICCs arbeid. Lent ønsker å være en støtte i oppstarten av et slikt nettverk nå som de har en ansatt ved senteret på utveksling hos Lent gjennom Fredskorpset. Et slik alumninettverk vil drives av deltakerne, og det blir de som selv bestemmer agenda. Initiativtakerne til møtet var TICCs representant hos Lent dette året, Emmanuel, og Lents representant Ingrid som nettopp har kommet hjem fra ett års utveksling hos senteret.

Om Tanga International Competance Center

TICC har i snart 10 år vært et ledende kompetansesenter i Tanzania, med fokus på organisasjonsutvikling og arbeid med lokalsamfunnet. TICC er godt forankret i positiv psykologi og bruker styrkebasert tenkning (Appreciative Inquiry) og løsningsfokusert kommunikasjon (Solution Focus Communication) i sitt arbeid. Senteret jobber ut i fra FN’s 8 Tusenårsmål (MDG), i tett samarbeid med myndigheter både lokalt, regionalt og nasjonalt. Det er mange norske studenter på TICC gjennom hele året – de kommer fra totalt 9 norske høyskoler/universiteter. Studentene gjennomfører sitt feltarbeid og får tilgang til forskjellige praksisfelt og sosiale prosjekter. Arbeidet og oppgavene som skrives blir presentert og diskutert med myndigheter og andre partnere, på den måten sikres optimal læring og nytte for alle aktører.

Engasjerte deltakere på Styrkedrikk

Styrkedrikk-kvelden startet med kjent musikk for de som har vært på TICC, i form av en a capella fremføring av TICCs egen sang, fremført av Emmanuel og Kassam fra senteret. Stemninga ble satt og gleden og engasjementet hos deltakerne med erfaringer fra Tanga var godt synlig. Blant deltakerne var tidligere studenter, investorer og andre med erfaring og interesse for TICC. Emmanuel gikk i gjennom TICC som organisasjon og deres forskjellige arbeidsområder, og kom med de nyeste oppdateringene fra arbeidet ved senteret. Ingrid og Simon som nettopp er kommet hjem fra et år hos TICC gjennom utvekslingsavtalen med Fredskorpset, fortalte om sine erfaringer. Det er tydelig at TICC genererer lokale arbeidsplasser, og gjennom sine forpliktelser til FNs tusenårsmål gagner senteret lokalsamfunnet på flere måter. Hogne, som er partner i Lent og styremedlem i TICCs investororganisasjon ICCT, oppdaterte deltakerne på styrets arbeid. Blant senterets investorer finner vi Lent, Bjørknes, Norsk Sykepleierforbund, Fredskorpset og Arbeidsinstituttet i Buskerud. Et sentralt arbeid for styret i dag er å overføre makten og kraften fra investorsiden over til senteret.

Siste del av møtet ble brukt til ideutveksling om hvordan et alumninettverk kunne settes i gang, og hva nettverket kunne brukes til. Det var mange gode ideer det kan være spennende å jobbe videre med, alt fra informasjon til studenter som skal reise til TICC for første gang, konserter og oppdateringsmøter her i Norge, samt bredere samarbeid og interaksjon med lokale studentgrupper i Tanga. Med mange engasjerte deltakere fikk vi i gang gode diskusjoner som kan følges opp senere. Vi vil takke alle deltakerne for en vellykket og hyggelig kveld, og håper på senere gjensyn.

IMG_6622Ønsker du mer informasjon eller å bidra?

Ønsker du å vite mer om TICC, kan du gå inn på TICCs offisielle hjemmeside http://www.meetingpointtanga.net. Senteret har også en facebook-side: https://www.facebook.com/Meetingpointtanga, og det er laget en egen side for alumninettverket: https://www.facebook.com/pages/TICC-Alumni-Network.

Ønsker du å bidra i alumninettverket, ta kontakt med Emmanuel (nimaenimae46@gmail.com) eller Hogne (hogne@lent.no)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s