Er du nysgjerrig på Appreciative Inquiry og styrkebasert tenkning?

Tradisjonelt i organisasjonsutvikling har man identifisert problemer for så å prøve å finne en løsning på disse problemene. Med Appreciative Inquiry (AI) begynner man i stedet i motsatt ende og fokuserer på det som allerede er bra.

AI er en systematisk søking etter det beste hos menneskene og det beste i egen organisasjon. Kjerneaktiviteten er innsamling av de ansattes, teamets eller brukernes egne historier om dette. Disse historiene danner utgangspunkt for en kollektiv læringsprosess i organisasjonen. AI innebærer å stille hverandre ubetingede positive spørsmål. Når alle ansatte deltar i mange slike samtaler styrker man relasjonene i organisasjonen, skaper håp og optimisme og øker organisasjonens kapasitet til å få fram sitt potensiale.

Et av siktemålene med en AI-prosess er å utfordre de rådende forestillingene om hvordan organisasjonen fungerer og hva som er mulig å få til. AI er en søke- og leteprosess etter de mest konstruktive beskrivelsene av menneskene og de største mulighetene for organisasjonen.

Se det inspirerende intervjuet med Bjørn Hauger for å lære mer.

I videoen kommer Bjørn også inn på praktiske eksempler fra bøkene Organisasjoner som begeistrer og Anerkjennende elevsamtaler

http://www.youtube.com/watch?v=Pkl2X491v5A

Mer informasjon finner du også på Vitensenteret og AI-studier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s