Flow – livets mest intense og fokuserte opplevelser

Innenfor positiv psykologi brukes flow for å beskrive en mental tilstand hvor vi kan fungere optimalt og utvikle våre potensialer. Flow kan forekomme i mange forskjellige sammenhenger. Ofte oppleves flow som magiske øyeblikk som kan oppstå i møte med andre mennesker. For eksempel på idrettsbanen, i jobbsammenheng eller gjennom kulturelle aktiviteter.

Hvordan kan teorier om flow brukes for å fungere bedre i hverdagen? Dette er tema for en ny bok som har kommet ut på dansk psykologisk forlag. Boka Flow i hverdagen av Frans Ørsted Andersen og Nina Hanssen er en 200 siders bok om hvordan man kan hente fram store og små interessante øyeblikk i daglige situasjoner.  Nina er journalist og redaktør og Frans er psykolog og forsker. Boka bygger blant annet på et norsk-dansk forskningsprosjekt, det første i norden, og inneholder en rekke konkrete beskrivelser av hvordan kunnskap om flowopplevelser kan oppmuntre til å skape flere optimale øyeblikk i våre liv.

Boka gir en god presentasjon av den internasjonale flowforskningen, i tillegg til intervjuer med  sentrale teoretikere innenfor dette fagfeltet, samt en rekke folk som kan fortelle om sine erfaringer med å bruke flowteorien og være i flow. Blant annet har forfatterne et spennende intervju med Nils Arne Eggen som var en av de første i Norge til å omsette teoriene om flow til praksis.

Boka Flow i hverdagen kan bestilles på www.sareptas.no

En kommentar om “Flow – livets mest intense og fokuserte opplevelser

  1. Tilbaketråkk: Et studie med positive ringvirkninger |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s